موزه علوم لندن بخشی از موزه ملی علم و صنعت انگلستان است که در شهر لندن واقع شده است. این موزه در سال ۱۸۵۷ در کاخ شیشهای و غول پیکر کریستالپالاز واقع در هاید پارک شهر لندن افتتاح شد. شهرت این موزه -که در ابتدا تنها یک نمایشگاه ساده بود- به جذب منابع و کمکهای مالی قابل توجه و همچنین حمایت شخصیتهای سرشناس نظیر شاهزاده آلبرت کمک قابل توجهی کرد. راهاندازی این موزه جرقه اصلی گشایش موزههای دیگری شد که هماکنون در ردیف برترین و معتبرترین موزههای علمی جهان قرار دارند که از آن جمله میتوان به موزه کنسینگتون جنوبی (South Kensington) اشاره کرد و اکنون بخشی از موزه آلبرت و ویکتوریا به حساب میآید. موزه علوم که در مجاورت موزه تاریخ طبیعی واقع شده، ساختمانی است ۷ طبقه که تاریخ علوم و دستاوردهای فنآوری آینده را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار میدهد.
بیشتر بخشهای موزه، مسائل مختلف علمی را به صورت تعاملی به بازدیدکنندگان جوان آن، که از اقصی نقاط کشور در قالب گردشهای علمی به موزه میآیند، ارائه میکند. بخش جدیدی که بسیار مورد استقبال عموم قرار گرفته، تصویری فریبنده و گاه ترسناک از علم ژنتیک، کامپیوتر و دستاوردهای احتمالی دانش در آینده از قبیل گذراندن تعطیلات در فضا در برابر چشمان بازدیدکنندگان است.
در بخش عظیم دیگری که علم و فن پزشکی (Science and Art of Medicine) نام دارد، پیشرفتهای علم پزشکی در طول تاریخ، به نمایش گذاشته شده است. جالبترین اقلام موجود در این بخش، سر مومیایی شده انسان و دندانهای مصنوعی جورج واشنگتن، بانی استقلال آمریکاست.
در موزه علوم لندن بیش از ۳۰ گالری پویا فعالیت دارند که در هر یک به بخشی از طیف وسیع و هیجانانگیز علوم پرداخته میشود: دنیای مدرن، سالن انرژی، اکتشافات فضایی، پرواز، روانشناسی، اندازهگیری زمان، کشتیرانی، آنتن و آینده.
این موزه یکی از غنیترین موزههای علمی دنیاست که در آن طیف وسیعی از ابزارآلات و سیستمهای علمی و فنآوری ارائه شده در قرون گذشته، به چشم میخورد. در این موزه ردپایی دیدنی از تمام فنآوریهای ارائه شده در ۲ قرن اخیر به چشم میخورد. این مجموعههای دیدنی در ۴ گروه علوم، پزشکی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و مهندسی برای بازدیدکنندگان ارائه شدهاند. در این مجموعهها بالغ بر ۱۲ هزار وسیله متنوع از دوران عصر سنگی گرفته تا به امروز، وجود دارند که برای هر بازدیدکنندهای جذاب به شمار میآیند. این مجموعهها دربرگیرنده فرهنگ تمام کشورها و سرزمینها – از تولید آتش به روش خاص اسکیموهای آمریکای شمالی گرفته تا ابزارآلات عجیب و غریب ساکنان اروپای شرقی و ژاپن- هستند.
موزه علم لندن که امروزه با جذب سالانه 3.3 میلیون گردشگر یکی از جاذبههای گردشگری مهم پایتخت انگستان به شمار میرود در سال 1857 تاسیس شده است.
این موزه در حال حاضر میزبان مجموعهای در قالب بیشاز 300 هزار موضوع مختلف است که از آن جمله میتوان به اولین موتور جت، بازسازی مدل دیانای فرانسیس کریک و جیمز واتسون، نمونه اولیه از ساعت 10 هزار ساله Long Now، مستنداتی از اولین ماشینتحریر و اتاقک فضاپیمای آپولو 10 از ماموریت ناسا در سفر به ماه اشاره کرد. همچنین این موزه از صدها نمایشگاه تعاملی و سینمای سهبعدی آیمکس برای نمایش فیلمهای مستند علمی و طبیعت برخوردار است جالب است بدانیم اشیای علمی ستاره شناسی و پزشکی ساخته شده در ایران هم در این موزه حضوری پررنگ دارند و بهخوبی توانستهاند بخشی از دستاوردهای تاریخ علم ایرانیان را در سدههای مختلف بهنمایش بگذارند.
موزه علوم لندن در زمان کرونا:
همه گروه موزه تا اطلاع ثانوی تعطیل است
ماموریت ما الهام بخشیدن به آینده است. اما همین حالا که ملت برای مقابله با تهدید کروناویروس گرد هم آمده اند ، باید امروز و به سلامتی بازدید کنندگان و همکاران خود توجه کنیم.
بنابراین ، به دنبال گفتگو با دولت از 17 مارس و تا اطلاع ثانوی ، همه سایتهای خود را به روی عموم ببندیم. این شامل پنج موزه ماست: موزه علوم در لندن؛ موزه راه آهن ملی در یورك؛ موزه علم و صنعت در منچستر؛ موزه ملی علوم و رسانه ها در بردفورد؛ و لوکیشن در شیلدون ، ایالت دورام.
در حالی که درهای ما برای مدتی بسته خواهد شد ، مجموعه ما – و داستانهای الهام بخش آن – برای شما بصورت آنلاین باز خواهد ماند. در حال حاضر ، لطفا از طریق کانال های رسانه های اجتماعی با موزه در تماس باشید.
منابع یادگیری در خانه (FREE ACTIVITIES AND RESOURCES)
این سایت منابعی از موزه را در قالب بازی و برنامه (PLAY OUR GAMES AND APPS) جمعآوری کردهاست. این بازی و برنامهها برای پشتیبانی از طیف وسیعی از موضوعات برنامه درسی است.
گروهی از بازی و برنامهها به شرح ذیل هستند:
Ø سفر گوگلی ، سفری مجازی به تعدادی از گالریهای موزه(Google Expedition)
Ø برنامه بازدید از گالری عصر اطلاعات (InfoAge)
Ø بازی عبور از 30 مانع (Lunchball )
Ø بازی تاریکی مطلق(Total Darkness)
Ø برنامه مخابره (Transmission)
Ø برنامه شکارچی گنج (Treasure Hunter)
https://learning-resources.sciencemuseum.org.uk/resources/?format=game+app